Wie zijn we ?

Wie zijn we ?

Hierna vindt U de geschiedenis van de firma Lambert&FD terug.

1966 : inschrijving in het Handelsregister.

André Lambert ontwikkelt de portfolio van klanten. Hij bezoekt de klanten en zorgt voor de leveringen. Zijn echtgenote zorgt voor de opname van de bestellingen en de administratie.

1973 : Samenwerkingsakkoord met Trimetal. Ons bedrijf wordt grossier van het merk. Daarbij worden een vertegenwoordiger en een leveringschauffeur aangeworven.

1985 : Tweede groeiopportuniteit : commercieel akkoord met Levis en overname van het bedrijf SPRL Fontain-Depauw te Charleroi. Onze eerste buurtdepot te Charleroi wordt gestart.

1987 : op 1 januari wordt de SA Lambert & FD opgericht.

1988 : officiële distributeur van de merken SIKKENS, VITOPAINT en MATHYS.

1988 : distributeur officiel de SIKKENS, VITOPAINT et MATHYS. De verkopen van vloer- en wandbekleding groeien even snel als de verkoop van verf en samenwerkingsakkoorden worden afgesloten met verschillende fabrikanten.

1992 : Lambert & FD SARL wordt opgericht om het Noorden van Frankrijk te kunnen leveren.

1995 : Overname van Usines Parmentier te Namen. Deze overname laat ons toe om onze activiteiten in de provincies Namen en Luxemburg te laten groeien.

2000 : Overname van de distributie activiteit DE KEYN tot voormalig in handen van de groep AKZO. Dit laat ons toe om zich als eerste Retail-distributeur in de provincie Luik te positioneren. Vanaf dit moment, spreiden onze activiteiten zich over gans Wallonië.

Naast de depots van Charleroi en Namen, gaan er bijkomende depots van de grond : Mons (2000), Waver (2005). Moeskroen, Kain en La Louvière komen er later ook bij. De drie laatste zijn het gevolg van de volledige overname van het bedrijf Glorieux.

Tot op heden werken er 90 mensen voor ons waarvan :

11 vertegenwoordigers,

33 commerciële bedienden

12 chauffeurs

26 magazijniers

8 administratieve bedienden (ICT, logistiek en aankoop)